Kitap Akademisi Projesi

17.12.2023 40

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Erzurum Valiliği koordinasyonunda MEB 2023 Eğitim Vizyonundan yararlanarak Erzurum Başarıyı Artırma Programı (ERBAP) hazırlanmıştır. Erzurum Başarıyı Artırma Programı kapsamında en önemli amaçlarımızdan olan erdemli öğrenci yetiştirme hedefi çerçevesinde yürütülmekte olan ERDEM (Erzurum Davranış Eğitimi Modeli) çalışmasıyla öğrencilerimizin akademik gelişimini bireysel ve sosyal gelişimle destekleyecek nitelikte millî, manevi ve kültürel değerlerini tanıyan, bu değerleri benimseyen ve saygı duyan, bu yönde çözümler üretmeyi hedeflemektedir. Çalışmamızın hareket noktasını yukarıda bahsedilen hususlar oluşturmaktadır.

Okumak, dünyayı kavrama ve anlamlandırmak için en önemli süreçlerden biridir. Bugün değişen hayat şartları insanın hayatı ve dünyayı algılamasında okumak kavramını daha da önemli hale getirmektedir. Bu kapsamda ilimizde okuma ve yazma kültürünün geliştirilmesi amacıyla “Erzurum Kitap Akademisi” çalışması programlanmış, uygulamaya geçilmesine karar verilmiştir. Söz konusu çalışma 01 Ekim 2021 itibariyle 300 ortaokul ve 72 lisenin katılımıyla başlatılmıştır.